You are here: Home > Flyg & Hotell > Unna dig en weekend i Paris på fint hotell

Unna dig en weekend i Paris på fint hotell

 

Fint hotell i ParisAtt resa iväg på en weekend efter sommaren eller innan sommaren tar vid är väldigt populärt. Ofta är det kanske just då man också behöver komma iväg några dagar från vardagen och koppla av. Paris i Frankrike är ett perfekt resmål om du vill resa bort 4-5 dagar.

Paris ligger precis på ett lagom flygavstånd från Sverige för att det ska vara ett bra weekendresmål. Från Stockholm till Paris tar flygresan strax över 2 timmar och 30 minuter. Flyger du från Malmö eller Köpenhamn kan du ta bort ytterligare 40-45 minuter på resan.

Om du verkligen vill koppla av så är alla faktorer viktiga för helhetsintrycket på resan. Att anlända till ett fint hotell där man verkligen känner att man kan koppla av är viktigare på en weekend än en charterresa till Medelhavet. Paris besöks dock av ett tiotal miljoner turister varje år och utbudet på hotell är enormt så det bör inte vara allt för svårt att hitta något som passar er.

Hotel le Bristol – 5 stjärnigt lyxhotell i Paris

Har man en begränsad reskassa är kanske de femstjärniga alternativen lite väl onödigt dyra, men det finns väldigt fina hotell med standard på 3-4 stjärnor med ett bra läge i Paris. Det finn väldigt många som ligger i ett prisintervall på 1300 kr – 2000 kr för ett rum för två. Om du är borta 4 nätter (vilket är en lång weekend) så blir kostanden för boendet bara 2600-4000 kr per person. Flygresan ner till Paris är ofta billig och är man lite flexibel och letar så kan man få den tur-retur för ca 1 000 kronor.

Totalt för en ganska lyxig weekend på ett fint hotell i centrala Paris blir det inte mer än ca 5 000 kronor per person. På hemsidan Hotell Paris kan du planera resan med den/de du vill resa med och komma fram till ett bra hotell som ligger precis där ni vill och som samtidigt ger en bra upplevelse. Bilden ovan är från ett central 4-stjärnigt hotell nära Eiffeltornet i Paris och som skulle kunna passa in i prisexemplet.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.